Projects
May 23, 2022
Usposabljanje za izvajanje učenja na daljavo in izdelavo prosto dostopnih izobraževalnih gradiv
(SLO) Otvoritev razstave OTROŠKI SANJSKI STROJI

Ena od aktivnosti centra je projekt MyMachine Slovenija, ki si prizadeva za spodbujanje ustvarjalnosti v izobraževalnem procesu tako, da v uresničenju idej najmlajših povezuje ves izobraževalni sistem od vrtcev do fakultet in industrijo. Povezuje otroke, dijake in študente in pri vsakem od njih spodbuja ustvarjalnost, odgovornost in učenje skozi praktično delo. Vsak izmed teh ustvarjalnih in interdisciplinarnih ciklov se zaključi z uresničitvijo otroške ideje – z izdelavo otroškega sanjskega stroja.

V letošnjem šolskem letu so otroci narisali skupno 79 sanjskih strojev, ki jih so tudi predstavili. Razstavo sta odprla dr. Matej Kovačič, koordinator My Machine Slovenija z Instituta »Jožef Stefan«, in ga. Brigita Habjan Štolfa, direktorica Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina. V okviru razstave je bila izvedena tudi delavnica kemijskih poskusov za otroke z naslovom »Ko kemija sreča elektroniko«, ki sta jo izvedla dr. Melita Tramšek in dr. Matej Kovačič, oba z Instituta »Jožef Stefan«.

Na razstavi so sodelovali učenci 1. in 2. razreda OŠ Col, učenci od 1. do 4. razreda PŠ Vrtovin (OŠ Dobravlje), predšolski otroci ter učenci 1. in 3. razreda OŠ Otlica in učenci 1. in 3. razreda PŠ Goče (OŠ Draga Bajca Vipava). Skupaj so narisali 79 sanjskih strojev.

← BACK TO NEWS